Blog & Nieuws

Hoe kan ik hulp in de huishouding krijgen?

Hoe kan ik hulp in de huishouding krijgen?

24-11-16

Merkt u dat u steeds meer moeite krijgt met uw huishoudelijke taken en wilt u graag hulp in de huishouding? Of zijn er specifieke klussen die u niet meer aandurft, bijvoorbeeld hoge ramen lappen? Dan wordt het tijd om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om thuishulp aan te vragen of in te kopen.

Wat als de gemeente “Nee” zegt een WMO aanvraag?

Wat als de gemeente “Nee” zegt een WMO aanvraag?

08-11-16

Bijna twee jaar na de veranderingen in de zorg zeggen gemeenten steeds vaker “nee” tegen zorgvragers. De voornaamste reden hiervoor is dat er gewoonweg niet genoeg budget is om iedereen zorg te geven die daar om vraagt.

Plotseling mantelzorger?

13-07-15

En dan gebeurt het, plotseling ben je mantelzorger. Een situatie die je misschien wel had zien aankomen, maar waar je liever niet bij stil stond. En wat nu? De eerste week kan je nog goed doorkomen op je wilskracht, maar hoe hoe verloopt dat op langere termijn?

Is de vrouwen emancipatie terug bij af?

Is de vrouwen emancipatie terug bij af?

08-06-15

Naast je werk, gezin, huishouden en sociale leven krijg je er opeens een zorgtaak bij, mantelzorger. Een taak die je misschien wel zag aankomen, maar die nu ineens de realiteit wordt.

Verwarring nieuwe zorgwet

Verwarring nieuwe zorgwet

29-04-15

Staatssecretaris van Rijn wil de tekorten die zijn ontstaan door de zorghervorming terug halen uit de gemeentekas van volgend jaar. Het gaat hierbij om een kwart miljard euro. Dit tekort is ontstaan doordat veel zorgbehoevenden net voor de zorghervorming zijn aangemeld voor zwaardere zorg.