Mantelzorgondersteuning ondersteunt en ontlast mantelzorgers

Werkdruk bij mantelzorgers kan hoog oplopen.

Mantelzorgondersteuning helpt mantelzorgers de zorglast wat te verlichten, door bijvoorbeeld advies over de verzorging te geven. Mantelzorgondersteuning weet dat het geven van mantelzorg iets vanzelfsprekends lijkt, maar vaak is er geen keus. Een kind blijkt gehandicapt, een vader gaat dementeren, een partner krijgt een chronische ziekte, een vriend krijgt een hersenbloeding of een buurvrouw wordt slecht ter been.

Het is heel normaal om iemand een handje te helpen en het kan de mantelzorger veel voldoening geven. Maar mantelzorgondersteuning weet wanneer de zorg intensief en langdurig is, de zorg voor een mantelzorger erg zwaar kan worden. Denk aan stress, oververmoeidheid of lichamelijke klachten, mantelzorgondersteuning ondersteunt dan de mantelzorgers.

Mantelzorgondersteuning kan bestaan uit advies over de verzorging, tijdelijke overname van de zorg, financiële ondersteuning en hulp bij het organiseren van de zorg.

Extra ondersteuning door mantelzorgondersteuning

Mantelzorgers zijn geen beroepsmatige zorgverleners, maar geven zorg omdat zij een persoonlijke band hebben met degene voor wie ze zorgen. Mantelzorgondersteuning is er voor deze mantelzorgers als de zorg te zwaar wordt, mantelzorgondersteuning ondersteunt en ontlast de mantelzorgers. Ook kan mantelzorgondersteuning informatie en advies geven. Een advies kan zijn om de aangeboden mantelzorg wat te gaan verminderen. Op de website zorgvinden.nl kan de mantelzorger op zoek gaan naar extra ondersteuning voor de hulpbehoevende.

De website thuiszorgvinden.nl zorgt ervoor dat mantelzorgers op een gemakkelijke manier voor iedereen die (tijdelijk) thuishulp nodig heeft de juiste ondersteuning kan vinden. Als de mantelzorger zelf hulp nodig heeft kan hij ook zoeken op de website thuiszorgvinden.nl. De mantelzorger kan op deze website zelfstandig verbindingen leggen tussen hulpbehoevenden en hulpaanbieders, op zoek naar de perfecte match. In een oogopslag worden alle dienstverlening aan huis overzichtelijk aangeboden. De website thuiszorgvinden.nl helpt de mantelzorgondersteuning om de ideale hulp met specifieke wensen te kunnen vinden, altijd dicht bij huis.

Voordelen

  • Overzichtelijk vraag en aanbod van diensten bij u in de buurt
  • Eenmalige administratiekosten van € 12,50 per jaar
  • Een jaar lang gebruik maken van zoveel diensten of aanvragen als u wilt, zonder bijkomende kosten
  • U kunt uw Specifieke hulpvragen stellen
  • Geen tussenkomst van zorgkantoren. Zorgkantoren kunnen zich wel aanmelden. De keuze is aan u wat u kiest
  • U kunt zelf de juiste persoon aanstellen zodat u prettig samenwerkt
  • U kunt zelf uw prijs van de dienst vaststellen.
  • U kunt zelf het aantal uren en aantal dagen vaststellen

Vindt u het uitkiezen van de juiste hulpverlener lastig? Tegen een vast uurtarief wordt u geholpen met het uitzoeken van de beste hulpverlener en tevens wordt u bijgestaan bij de onderhandelingsgesprekken.